please visit my main blog HERE :)

Tuesday, November 17, 2009

Kryolan Giveaway Time at KRYOLAN IN MALAYSIA =D

Salam hye ols ;) erm at last ada jugak masa nak buat contest ni. hihi. dari aritu sejak mula Kak Ann announce nak buat contest dan dapat adiah misteri, teruja bangat sih nak ngejoin. hehe. tp biasalah, masa tu terhad. dan arini berjaya jgk curi2 waktu lunch. hehe. kat umah tak sempat la nak surf tenet ;)

Anyhow, no need membebel lah. mari kite teruskan dgn alam kryolan. erm pada 1 hari, aku tergerak nak beli foundation kryolan. sbb time aku nikah ngn sanding aritu mak andam pakai foundation stick kryolan ni. so aku pon mmg nekad nak beli. so dah godek2 kat intenet, maka tetiba terjumpe lah blog kak ann iaitu KRYOLANINMALAYSIA (klik cpt klik cpt =p). dgn pantasnye terus email kak ann dan bertanya itu ini. hihi. nak tau camne kisah aku beli produk kryolan tv paint stick tu? SILA BACA ENTRI INI :) kat entri ni pon aku siap pomot gile2 blog kak ann ;) Camne rupa kryolan tv paint stick tu? ini dia. tada~~
kak ann syorkan aku pakai color NB :) dan ia sgt seswai. hihi

sila fokus yg tv paint stick di tengah tu. hihi. nak tgk pulak ape hasil muke bersama kryolan?? ni diaaaa :D
so agak flawless gitu. hmmtp biasa lah i pakai nipis2 aje. hihi. kalo tebal sket lagi trus licin i tell you :p

ada mcm2 lagi produk kryolan yg menarik dalam blog kak ann tau. mmg lgkap lah, dari bedak, foundation, eyeshadow, lipstick..ish mcm2 lah. memang naik juling aku nak pilih. jgn lupe kak ann, ujung bulan ni saya da reserve nak beli eyeshadow. hehe :) jom terjah! (psssstttt produk2 yg aku nak review ni ada dalam senarai tobuylist aku. tiap2 bulan nak beli 1 produk. so lama2 nti cukup lah. hihi.)

Urban Decay Primer Potion (RM80) - haaa yg ni adalah sejenis eyeshadow base tau. dgn memakai alat ni sebelum mengenakan eyeshadow, i promise ur eyeshadow akan bertahan selama 12 jam!! fuhhh~~kalo utk majlis keramaian mmg elok bebeno la ni. pulak tu, bila pakai UDPP ni, eyeshadow tu akan tampak lebih terang!! tak percaya?? sila lihat gamba di bawah :)

haa tgk tgk! jelas kan? dlm gamba ni yg sebelah kanan bersama UDPP dan sebelah kiri tidak. emm padahal eyeshadow MAC ni. so dah alang2 pakai eyeshadow mahal tu, letak la UDPP so akan tahan lebih lama dan terserlah!! :) utk menanggalkannya pulak, sila pakai makeup remover sbb kalo takat air tu, ttp tertinggal kesannya. tahan lama bukan? =p

Dermacolor Skin Plastic (RM100 ~40g) - huh produk ni mmg menjadi idaman aku lah korg wei. sebab ape? sbbnya ia mampu menutup lubang2 kat muke ko! so kulit wajah akan tampak licin aje. hehe. mmg teringin bangat produk ni. almaklum lah, ada kesan jerawat lama yg menyebabkan lubang2 sikit. haish tension :( menarik bukan?? produk ni siap out of stock lagi, betapa ramainya org nak beli. kenapa tidak kamu? :)

KRYOLAN Anti-Shine (RM115 ~30g) - haaa ini produk pula sesuai utk kulit berminyak. sah sah nama anti-shine gituu kan? ;) bak kata petikan kak ann di dalam belognya.....
********************
This is a matte powder which is colorless and invisible. It helps your makeup last longer by absorbing the oils that cause foundation to crease and run. Since it is sheer, it will work on any skin color.
********************
fuhh cepat cepat order kang abes kang =p

Hmm senang cite korg masuk aje blog kak ann, laa mau tanya lagi kenapa? kerana segala2nya ada di situ..pegi cepat, masuk blog dia. klik link di bawah yer.

Haa sebelum terlupa meh nak cite sket pasal adiah contest ;) kak ann akan menghadiahkan KRYOLAN SUPRA kepada 10 pemenang utama :D wuahh bestnyee kalo dapat ni. nape best? sbb kak ann cakap "Sapuannya lebih licin dan senang nak sapu dan blend blend blend macam pakai foundation biasa juga. Hasilnyer one word jer...MELETOP!!"
Fuhh meleleh dgr meletops tu. hehe. apepon i'm sure mmg berbaloi la semua produk kryolan ni. eee mintak2 la bleh dapat adiah ni. aminnn. hehe

Kryolan Supracolor Oil Base Makeup - RM53 (8ml) kalo nak cepat bleh beli terus kat kak ann :)

Dont worry adiah saguhatipon ade, Britney Spears Believe and Aquolina Pink Sugar!! baru diorder dari US. wuahh bkn senang nak dpt =p

Contest ni mmg btol2 best la kak ann, thanks yeay sbb buat contest ni. hehe. dan harap2 la dpt menang ;) sekali lagi aku menyeru utk menjenguk blog kak ann. kryolan, mmg best!!!


Nak sertai contest? senang aje, sila klik link ini --> Kryolan Giveaway Time!!!!!!

Saturday, November 14, 2009

Puan ciare anjurkan contest. mari join !! Gudluck semua :)


Hye hye ols. saye ada buat pinky lady contest! hehe. rajen2 lah join yuukk!! sila klik banner di atas utk masuk pertandingan. GOOD LUCK!! =D

Friday, November 13, 2009

"Koleksi Kasut Anda" Contest

Perhatian perhatian!! ini adalah sticky mode entry sampai tarikh contest ni tamat iaitu 13 November :) jom join contest ramai2 =D

Hye hye =D ape kaba sume? emm lately tuan umah rasa begitu rajen nak masuk contest. hehe. oleh itu rasa tertarik sangat dgn satu contest psl kasut ni :)

kepada tuan umah penganjur contest, dgn penuh rendah dirinya mari kite berkenalan. hehe. nama timang-timangan saya ciare. seorg isteri yg berumur 25thn. bkerja sbg seorg software engineer :)

Em semua terms and condition utk sertai contest ni pon udah dilaksanakan rasanya. hhihi. maka, saya ingin upload gambar kasut2 yang dipertaruhkan. hehe. saya suke body shop jgk! harap2 menang =D

^__~ wink wink. hehe

Xoxo;
Ciare =)

Wednesday, November 11, 2009

(^.^)


Sunday, October 25, 2009

I'm yours

Salam. hye hye ols. as u all know aku dah lama gile dok post entri kat sini kan? hehe so oleh sebab itu aku akan mengpost contest kat sini. et least berupdate sikit. hihi. erm for personal daily blog please CLICK HERE :)

Syarat2nya:
& add my link at your sidebar..done! but please view at my linking-blog. klik sini yea :)

2.Haruslah Add Banner diats di sidebar & di Link-kn dgn
3.Buatkan satu entry bertajuk " Im Yours" done!

4.Just upload done! tp i upload kesemua kategori. bisa kok =p
a) Pic anda+suami (gmbar y paling romantik bg anda/pic kawin pun ok)
gamba ni diamek during our mini-openhouse aritu :) hati i cair tiap kali kami berpandangan mata gini. auuwww ~~ i love you syg ^___~

b) pic di hari p'kahwinan anda(pic y unik/sempoi/up 2 u)
auww romantis sekali. hmm debar2 tau 1st time pelok di khalayak ramai gini. eewahh :p

c)Pic suami anda (Pic b'sahaja, melucukan.dll)
hehe gambo ni paling kelako dlm abad. haha. sbbnye tengkolok utk baju sambut menantu kat ganu besar wei. ya allah, dah mcm baju pinjam kekdahnye. teehee :p tak pasal2 tengkolok tu sampai telussss kpala dia. hihi. comei lah yang. i love youuu ~~~

5. Last, ceritakan serba sedikit perihal anda & suami anda/suami anda.. X perlu pnjang2... Just simple2 jer.done!

actually aku penah cite psl ni 11/8/2009 aritu. tapi aku bleh ulang tayang semula why he sooooo special to me okey :)


Do you believe in coincidence?

well, I do.

HE came into my life on the perfect time.

HE does what a boyfriend should do to his girl. (until now and even more romantica ;p) Just like what i've imagined for all this time. it's not that i've wanted a prince charming straight from heaven or even a man with ting ting ting $____$ in his pocket. no.

I just want a man who can fill my heart with so much love that can make me drown in it. (err ni perumpaan je ;p)

And when my tears falling down mcm cry me a river, he came into my heart accidentally. I would never to expect something so soon..

..or even expected to fall in love again.

But he was there (and he is), to comfort me and put the smile on my face back again.

And that's the time I realized,

HE IS THE ONE.

6. Dah siap...just tgalkan link n3 anda di ruangan komen..done!

7. Tarikh pyertaan diterima 18.10.2009 - 26.11.2009 (4.45ptg) done on 25th October 2009 9.35 pm ^___^ Ha sape lagi nak join? yg agak2 da kawen je sila join yek. haha. kalo nak join sila kawen cepat! HIHI. okay slamat bercontest2 yer semua. dan A BIG THANKS to lyafrina sbb anjurkan contest ni :)

Friday, August 28, 2009

Friday, June 12, 2009

Random Pictures During Akad Nikah 30 Mei 2009, 5:49 pm

Assalamualaikum :)

1st of all, utk cerita penuh mengenai hari pernikahan & perkahwinan aku sila klik di SINI. kat sini aku letak random pictures aja yek. nk tau cerita sensasi pegi sini ;)
Sesudah smpai di masjid. lepak2 kejaps :P

oh suke yeee buat candid =D

MK yg tenang aja. love you sayang :)

dgn sekali lafaz, aku menjadi milikmu SAYANG. okay jiwang kejap. shuhh shuhh :P

Alhamdulillah. kita selamat menjadi suami isteri :)

Thursday, May 21, 2009

Wajah wajah ceria padahal dalam hati tak ceria pon. cuak ada!


mana tak cuak babe?? 9 ari jer lagi!! tolongggg tolongggg. aku rasa mcm nk balek kg cecepat. nk tlg2 apa yg patot. tp apakan daya T_____T

Xoxo;
Ciare

Wednesday, May 20, 2009

Aku dan kyrin ada persamaan ^___^

Hye. hehe. tetiba rasa rindu sama budak ini ^___^. mmmuuahhh. acu rindu kamu :) Padahal baru aja main2 ngn dia last weekend. budak ini sgt aktif tau. xmau duduk diam. baru dpt kaki lah katakan. jenuh le asek ngejor dia aja =P
Pipi yg paling obvious tuh. persamaan yg tak dpt dinafikan. hoho. jadilah. dpt iras pipi pon okay apa. next week kita jumpa lagi ya k-in. muuuahhh (>_<)

Tuesday, May 12, 2009

Proses Pemilihan Gambar Peraduan Bibir Menawan Bersama Lipice ^_-

Hye all :) actually, seperti yg korg sedia maklum, kan aku dah join content bibir menawan bersama lipice kan?? haha. yg mana kompom tak akan menang. never. keyakinan tahap minimum. so aku ada tangkap 3 gambar actually. mula2 lepas beli lipice aku ada posing bagaiii tapi semua hasilnya hampa. mungkin teknik pencahayaan tidak betul. tengok tengok. tak nak kalah macam biasa :P

So kebetulannya, besok iaitu sehari lepas gagal cubaan pertama, maka aku try arr cuba lagik. dan tadaaaa~~
err yang ini over terbeliak then mulot over muncong. lipgloss tuh pon dah kurang. kena top up lagik. huahuahua =D
Ugh gamba ini nmpak macam okay tp aku adalah tidak sukka. hoho. so aku try tangkap lagi. dan hasilnya adalah...

tadaaaaaaa....

haha. sila rujuk entri ini =D

Wednesday, May 6, 2009

Peraduan Bibir Menawan Bersama LIPICE ^__^ cewaahh ;n

**ini adalah sticky entri sampai 31 Mei**
Kenapa aku submit jgk gamba dlm contest ini? (ada sape ke nk tau? hehe. erm layan ajelah ;n)
#1 Sebab rasa macam syok sendiri senyuman menawan mcm setengah mampos nk posing gini utk mencari gambo yg sesuai. kalo pkai camera yg ada filem rolls tu komfem abes 3 rolls at least. hurm tetiba tingan rolls sushi king. slurp! ;)
#2 Kerana tarikh tamatnya adalah 31 Mei. hahahaha. apa kena mngenan dgn aku? hehe sebabnya 31 Mei tuh aku kan..err ...ehem ehem..sedang menjadi raja seharilah kononnya. so ingin lah abadikan tarikh 31Mei tuh dlm situasi yg berlainan sket. at least ada 2 kejadian yg bleh mengingatkan aku ttg 31 Mei ^_-
#3 Bergambar bersama Lisa Surihani?? hehe. mcm kelako. tp kalo dpt ada salahke? ada berdosake? hihi. tidak sama sekali. erm psl kemengangan bukan lah motip utama masuk contest ini. lgpon syarat2 penyertaan xsesusah mcm kena pegi malaysia idol ke OIAM ke ape kan. just tangkap gambo dgn lipice and pose! bukankah mudah?? =D
#4 ..takde sebab dah kot
#5 Okay ada. sebab utama aku submit gambo utk contest ini adalah FOR FUN dan bukan FOR FUNNY. wakahkahkah =D errr...seronok bukan melihat muka sendiri di website lipice?? ;)

Cara2 utk mengundi saya (cehh tetiba jadik sopan ;n)
#1 mula2 masuk ke website lipice.
#2 masuk ke menu contest
#3 kemudian pilih menu gallery
#4 cari penyertaan saya dgn memasukkan email saya iaitu narapidana84@yahoo.com di ruangan Enter Email then click Search! kemudian vote aje sesuka ati you all. TQ =D

nakbagitaujugak: anyway aku telah vote utk hanis zalikha kerana dia sgt commmel. hehe. agak2 ada org ke nk vote aku ey ;)

Love; Ciare =)

Tuesday, April 7, 2009

Thursday, March 12, 2009

Senyuman itu sedekah ^_^

YA. senyuman itu sedekah. tp xtau nape aku senang senyum dgn camera aje. ngn dinding pon buleh, dgn batu ke..namun, dgn manusiaa ya amaaat susah aku nk sedekahkn senyum aku ni. unless aku ade urusan dgn org tu, kenal org tu, baru rajen nk senyum. kalo x, phm2 lah yek. haha O_o

senyum mentennnn dpn cmera, mata?? adoi...tgkp lg skali lah! ngeee;n

ahh okeh sket, tp awal nyenget gitu?? teleng kpale aku. hoho. lg skali lah =D

ah-hah!! baru betoi. syum kasi baekkk punye, mata plak jegil2 bg beso sket. miahahaha. ^_^


Tuesday, March 3, 2009

Tak pegi kedai, tp ade baju baru =P

Hey! korg suke shoping online x? erm kebiasaannye gurls la yg suke bangat shopping online ni. mengikut firasat saya lelaki lebih suke memilih pakaian dikedai sbb terlalu menitik beratkan kualitinya. tp skali skala ape slhnye kite membeli baju online. sbb sgt menjimatkn masa.

Bygkan kalo korg g shopping kat mall, dahlah kena jln pusing satu mall. pastu kena bersesak2 dgn org ramai. silap2 kna berebut2 pulak. adess! sgt xselesa. So salah satu cara utk atasi sume tu korg shopping la online. zmn skg ni. ade beribu2 lemon onlineshops yg jual mcm2. bkn takat baju, yg dlm2 pastu dr ujung rmbut smpi ujng kaki ade jual. brg2 yg xterlintas di fikiran korg pon ade dijual jgk =)

Tp ingt! sbg pguna yg bijak, kita kena laaa pndai memilih. bg aku, aku akn beli baju online dgn harga yg bpatutan & bkualiti. jnama tu blkg kira. Jnama cap lalang pon kalo best aku beli jgk dowh =P EH! aku xckp psl mn2 onlineshops. aku cuma bgtau pndapat aku aje.

One more thing, korg xbaik arr kalo kutuk2 onlineshops org tau. at least dorg ade jgk onlineshops. ko ade?? xde kan? aku pon xde! miahahahaha =P

antara kedaionline yg aku pnh bli adalah:
http://the-shoplifters.blogspot.com
http://an-wardrobe.blogspot.com
http://elegantwardrobe.blogspot.com

Hasil bershopping online. More? coming soon =D

Monday, March 2, 2009

Sama tp xserupa =)

Salam =)

Hey jom jalan2 dgn Ciare B =P



Thursday, February 19, 2009

Saya bkn model ubat gigi ;n

tajuk = Saya bkn model ubat gigi ;n
tempat = di mana2 saje yg aku smpat snap pictures
motiff?? = saje nk tnjuk betapa aku xsuke tgkp gambo tnjuk gg. sbb gg aku keci pastu nti nmpk gusii...ooooo sgt dislike okay =( kalo nmpk gigi pon senyum itu sgt FAKE dan meloyakan!! uwekkk~~






Sekian saje. bye! =)
 


Design by: Blogger XML Skins | Distributed by: Blogger Templates | Sponsored by Application Monitoring