please visit my main blog HERE :)

Friday, October 1, 2010

Dah lama tak update blog ni =p

entry ni di kopipes dari my main blog. selamat menjamu mata ^_^ ENTRY ASAL

Sesungguhnya setelah hampir 3 tahun (kot) mempunyai camera sony cybershot yg tak seberapa tu, aku baru tau camnooo nak pakai betul2 menu autofocus tu. mcm sama standard dgn DSLR je hasilnya (perasan) walopon gamba ditangkap masa menggigil (sbb takot org kat nursery tu marah snap gambo) atau dgn hanya sebelah tgn sbb lg sebelah tgn sibuk membuat aksi payungkan mata sbb hari super duper panas.

So gamba2 di bawah ditangkap oleh saye sendiri di sebuah nursery berhampiran bukit jalil. bese lah encik MK mmg suke sokmo g sini. adeee je plan lanskap dia. sabau yo laaa. so layannnnn =)

p/s: gamba tidak diedit sbrg pencahayaan@effect. cuma edit size n letak watermark sajo.









so cemana?cantek x hasil2nya? hihi

Wednesday, March 17, 2010

The perfect vacation giveaway by ciare :)

SEBARANG PENYERTAAN SILA SUBMIT DI SINI OKAY :)

INI HANYA IKLAN. SILA KLIK DI SINI

Hye all, as I promised in my previous entry (ari sabtu lepas kot), I want to make a new CONTEST :D yeayyy. I'm so happy to make this contest utk pembaca2 ciare.blogspot.com :) Dan ini banner utk contest kali ni, okay x? hahaha. ateee aku mls nak edit beriya.gitu2 cukup lah yek.teehee ;p

aku rasa mcm ada org pernah wat contest ni. bezanya, hadiah utk contest ni aku akan beli masa vacation aku nti :)

okay gang, ini lah terms and conditions utk contest kali ini :)

membuat 1 entri di blog anda yg bertajuk "the perfect vacation giveaway by ciare :)". copy betoi2 nooooo. smiley senyum tu pon ko kena bubuh skali. typing error turut akan direject (kahkah gile kentang mcm cikgu BM pulak garangnya ;p) jgn lupa jadikan ia STICKY MODE okay. (KLIK SINI utk belajar camne nak buat sticky mode entry)

mengcopy banner contest di atas dan meletakkan dalam entri anda. letak kat sidebar sekali dan linkkan ke entri ini.

meletakkan 1 gambar anda sewaktu vacation. gamba tu biar gambar seorang k. tak kesah la posing cemana skali pon. tapi saya suka tgk gamba yg unik :)

lepas publish entry tersebut di blog anda, rajen2 la hantar komen kat sini utk inform yg anda dah sertai contest ini k

itu saje. mudah kan?? hehe

selain tu, sukati la nak cerita pasal vacation ke hape. its up to you lah. nak follow blog ini? sukahati anda jugak lah. tapi digalakkan menjadi follower JIKA anda suka baca blog ini. kalo setakat jadi follower semata2 nak join contest TAK PAYAH. huhu

TARIKH TAMAT: 9 April 2010 jam 11:59 PM

HADIAH: 3 hadiah misteri (mungkin jgk lebih) dari vacation saya yg bermula 27 Mac - 5 April. tak tahu lg nak beli apa. nanti bila saya holiday, saya akan shopping sikit utk anda :) hehe.

PEMILIHAN PEMENANG: cara2 pemilihan adalah mengikut sukahati puan ciare. hehe. saya mmg diktator. kahkahkah XD

pssstttt: of kos ini adalah STIKCY MODE entry
sehingga tarikh tamat iaitu 9 April 2010 :)

SEBARANG PENYERTAAN SILA SUBMIT DI SINI OKAY :)

Xoxo;
Ciare =)

Saturday, February 6, 2010

Best picture genting contest

sticky mode entri until 6th Feb 2010 :)

yeayy nak masuk contest. hehe. bukan ape, sebab kebetulan sgt baru balek dari genting 2 weeks ago. well, HONEYMOON :)

Contest ini dianjurkan oleh mica-tetty. sila klik utk ke blog beliau :) ada bbrapa syarat utk join contest ni. nak tau ape dia syaratnya? jenguk2 la ke blog mica-tetty. hihi.

Rasanya i dah completekan all the terms and condition. hehe. oh ya! blogroll i bukan di blog ni yer, ada blog lain yg khas utk blogroll only :) puan penganjur bleh check ur blog in my linking page --> http://ciareterritory.blogspot.com/

Dan.....inilah gamba yang dipertaruhkan. hmm sori la xde gamba yg lagi ceria..sume gamba pon romantik bangat. haha. almaklumlah, HONEYMOON. wakakaka ;p we all mmg tak pegi main outdoor games pon kerana i sgt penakot. mau tercabot jantung ni kalo main sume games yg bleh membunuh tu. hok hok ^__^. erm rasanya gamba ni cukup syarat kot, kan ada snow world kat belakang tu :)

ok tu je kot. korg nak join? sila sila. tarikh tutup adalah pada 06 FEBRUARY 2010 jam 12:00pm

oyya! sape nak tgk more pictures masa we all kat genting sila click SINI ;)

Tuesday, November 17, 2009

Kryolan Giveaway Time at KRYOLAN IN MALAYSIA =D

Salam hye ols ;) erm at last ada jugak masa nak buat contest ni. hihi. dari aritu sejak mula Kak Ann announce nak buat contest dan dapat adiah misteri, teruja bangat sih nak ngejoin. hehe. tp biasalah, masa tu terhad. dan arini berjaya jgk curi2 waktu lunch. hehe. kat umah tak sempat la nak surf tenet ;)

Anyhow, no need membebel lah. mari kite teruskan dgn alam kryolan. erm pada 1 hari, aku tergerak nak beli foundation kryolan. sbb time aku nikah ngn sanding aritu mak andam pakai foundation stick kryolan ni. so aku pon mmg nekad nak beli. so dah godek2 kat intenet, maka tetiba terjumpe lah blog kak ann iaitu KRYOLANINMALAYSIA (klik cpt klik cpt =p). dgn pantasnye terus email kak ann dan bertanya itu ini. hihi. nak tau camne kisah aku beli produk kryolan tv paint stick tu? SILA BACA ENTRI INI :) kat entri ni pon aku siap pomot gile2 blog kak ann ;) Camne rupa kryolan tv paint stick tu? ini dia. tada~~
kak ann syorkan aku pakai color NB :) dan ia sgt seswai. hihi

sila fokus yg tv paint stick di tengah tu. hihi. nak tgk pulak ape hasil muke bersama kryolan?? ni diaaaa :D
so agak flawless gitu. hmmtp biasa lah i pakai nipis2 aje. hihi. kalo tebal sket lagi trus licin i tell you :p

ada mcm2 lagi produk kryolan yg menarik dalam blog kak ann tau. mmg lgkap lah, dari bedak, foundation, eyeshadow, lipstick..ish mcm2 lah. memang naik juling aku nak pilih. jgn lupe kak ann, ujung bulan ni saya da reserve nak beli eyeshadow. hehe :) jom terjah! (psssstttt produk2 yg aku nak review ni ada dalam senarai tobuylist aku. tiap2 bulan nak beli 1 produk. so lama2 nti cukup lah. hihi.)

Urban Decay Primer Potion (RM80) - haaa yg ni adalah sejenis eyeshadow base tau. dgn memakai alat ni sebelum mengenakan eyeshadow, i promise ur eyeshadow akan bertahan selama 12 jam!! fuhhh~~kalo utk majlis keramaian mmg elok bebeno la ni. pulak tu, bila pakai UDPP ni, eyeshadow tu akan tampak lebih terang!! tak percaya?? sila lihat gamba di bawah :)

haa tgk tgk! jelas kan? dlm gamba ni yg sebelah kanan bersama UDPP dan sebelah kiri tidak. emm padahal eyeshadow MAC ni. so dah alang2 pakai eyeshadow mahal tu, letak la UDPP so akan tahan lebih lama dan terserlah!! :) utk menanggalkannya pulak, sila pakai makeup remover sbb kalo takat air tu, ttp tertinggal kesannya. tahan lama bukan? =p

Dermacolor Skin Plastic (RM100 ~40g) - huh produk ni mmg menjadi idaman aku lah korg wei. sebab ape? sbbnya ia mampu menutup lubang2 kat muke ko! so kulit wajah akan tampak licin aje. hehe. mmg teringin bangat produk ni. almaklum lah, ada kesan jerawat lama yg menyebabkan lubang2 sikit. haish tension :( menarik bukan?? produk ni siap out of stock lagi, betapa ramainya org nak beli. kenapa tidak kamu? :)

KRYOLAN Anti-Shine (RM115 ~30g) - haaa ini produk pula sesuai utk kulit berminyak. sah sah nama anti-shine gituu kan? ;) bak kata petikan kak ann di dalam belognya.....
********************
This is a matte powder which is colorless and invisible. It helps your makeup last longer by absorbing the oils that cause foundation to crease and run. Since it is sheer, it will work on any skin color.
********************
fuhh cepat cepat order kang abes kang =p

Hmm senang cite korg masuk aje blog kak ann, laa mau tanya lagi kenapa? kerana segala2nya ada di situ..pegi cepat, masuk blog dia. klik link di bawah yer.

Haa sebelum terlupa meh nak cite sket pasal adiah contest ;) kak ann akan menghadiahkan KRYOLAN SUPRA kepada 10 pemenang utama :D wuahh bestnyee kalo dapat ni. nape best? sbb kak ann cakap "Sapuannya lebih licin dan senang nak sapu dan blend blend blend macam pakai foundation biasa juga. Hasilnyer one word jer...MELETOP!!"
Fuhh meleleh dgr meletops tu. hehe. apepon i'm sure mmg berbaloi la semua produk kryolan ni. eee mintak2 la bleh dapat adiah ni. aminnn. hehe

Kryolan Supracolor Oil Base Makeup - RM53 (8ml) kalo nak cepat bleh beli terus kat kak ann :)

Dont worry adiah saguhatipon ade, Britney Spears Believe and Aquolina Pink Sugar!! baru diorder dari US. wuahh bkn senang nak dpt =p

Contest ni mmg btol2 best la kak ann, thanks yeay sbb buat contest ni. hehe. dan harap2 la dpt menang ;) sekali lagi aku menyeru utk menjenguk blog kak ann. kryolan, mmg best!!!


Nak sertai contest? senang aje, sila klik link ini --> Kryolan Giveaway Time!!!!!!

Saturday, November 14, 2009

Puan ciare anjurkan contest. mari join !! Gudluck semua :)


Hye hye ols. saye ada buat pinky lady contest! hehe. rajen2 lah join yuukk!! sila klik banner di atas utk masuk pertandingan. GOOD LUCK!! =D

Friday, November 13, 2009

"Koleksi Kasut Anda" Contest

Perhatian perhatian!! ini adalah sticky mode entry sampai tarikh contest ni tamat iaitu 13 November :) jom join contest ramai2 =D

Hye hye =D ape kaba sume? emm lately tuan umah rasa begitu rajen nak masuk contest. hehe. oleh itu rasa tertarik sangat dgn satu contest psl kasut ni :)

kepada tuan umah penganjur contest, dgn penuh rendah dirinya mari kite berkenalan. hehe. nama timang-timangan saya ciare. seorg isteri yg berumur 25thn. bkerja sbg seorg software engineer :)

Em semua terms and condition utk sertai contest ni pon udah dilaksanakan rasanya. hhihi. maka, saya ingin upload gambar kasut2 yang dipertaruhkan. hehe. saya suke body shop jgk! harap2 menang =D

^__~ wink wink. hehe

Xoxo;
Ciare =)

Wednesday, November 11, 2009

(^.^)


Sunday, October 25, 2009

I'm yours

Salam. hye hye ols. as u all know aku dah lama gile dok post entri kat sini kan? hehe so oleh sebab itu aku akan mengpost contest kat sini. et least berupdate sikit. hihi. erm for personal daily blog please CLICK HERE :)

Syarat2nya:
& add my link at your sidebar..done! but please view at my linking-blog. klik sini yea :)

2.Haruslah Add Banner diats di sidebar & di Link-kn dgn
3.Buatkan satu entry bertajuk " Im Yours" done!

4.Just upload done! tp i upload kesemua kategori. bisa kok =p
a) Pic anda+suami (gmbar y paling romantik bg anda/pic kawin pun ok)
gamba ni diamek during our mini-openhouse aritu :) hati i cair tiap kali kami berpandangan mata gini. auuwww ~~ i love you syg ^___~

b) pic di hari p'kahwinan anda(pic y unik/sempoi/up 2 u)
auww romantis sekali. hmm debar2 tau 1st time pelok di khalayak ramai gini. eewahh :p

c)Pic suami anda (Pic b'sahaja, melucukan.dll)
hehe gambo ni paling kelako dlm abad. haha. sbbnye tengkolok utk baju sambut menantu kat ganu besar wei. ya allah, dah mcm baju pinjam kekdahnye. teehee :p tak pasal2 tengkolok tu sampai telussss kpala dia. hihi. comei lah yang. i love youuu ~~~

5. Last, ceritakan serba sedikit perihal anda & suami anda/suami anda.. X perlu pnjang2... Just simple2 jer.done!

actually aku penah cite psl ni 11/8/2009 aritu. tapi aku bleh ulang tayang semula why he sooooo special to me okey :)


Do you believe in coincidence?

well, I do.

HE came into my life on the perfect time.

HE does what a boyfriend should do to his girl. (until now and even more romantica ;p) Just like what i've imagined for all this time. it's not that i've wanted a prince charming straight from heaven or even a man with ting ting ting $____$ in his pocket. no.

I just want a man who can fill my heart with so much love that can make me drown in it. (err ni perumpaan je ;p)

And when my tears falling down mcm cry me a river, he came into my heart accidentally. I would never to expect something so soon..

..or even expected to fall in love again.

But he was there (and he is), to comfort me and put the smile on my face back again.

And that's the time I realized,

HE IS THE ONE.

6. Dah siap...just tgalkan link n3 anda di ruangan komen..done!

7. Tarikh pyertaan diterima 18.10.2009 - 26.11.2009 (4.45ptg) done on 25th October 2009 9.35 pm ^___^ Ha sape lagi nak join? yg agak2 da kawen je sila join yek. haha. kalo nak join sila kawen cepat! HIHI. okay slamat bercontest2 yer semua. dan A BIG THANKS to lyafrina sbb anjurkan contest ni :)

Friday, August 28, 2009

 


Design by: Blogger XML Skins | Distributed by: Blogger Templates | Sponsored by Application Monitoring